Главная » 2015 » Октябрь » 6 » Стівен Моффат: «Зйомки нового '' Шерлока '' стартують у квітні».
22:41
Стівен Моффат: «Зйомки нового '' Шерлока '' стартують у квітні».

Скоро продюсер і шоураннер Стівен Моффат поверне «Шерлока» (Sherlock) на BBC. Ми побачимо полюбилися нам героїв, Холмса (Бенедикт Камбербетч) і Ватсона (Мартін Фріман), в спецсерії, яка перенесе їх у часи сера Артура Конана Дойля. У недавньому інтерв'ю Моффат розповів про кумедне занурення сучасного Шерлока в Вікторіанську епоху, а також про те, як вдалося вбудувати в четвертий сезон декількох героїнь, які в історіях Дойля миготіли лише на другому плані або зовсім відсутні.


Як народилася ідея зробити епізод у вікторіанському стилі?

У нас є сучасна версія, і вона всіх влаштовує. Але ми раніше так жартували: «Спробуємо одягнути їх в костюми тієї епохи? Може, вони з'являться в такому вигляді в сценах, що зображують сновидіння або мрії, або ж відправляться на костюмовану вечірку? ». Але одного разу Марк сказав уже всерйоз: «Може, все ж зробимо це? Хоча б разок »...

Нам ніколи не приходило в голову пояснювати, чому наші герої існують в сучасності, так навіщо ми повинні гадати, чому вони її покинули? Загалом, ми з Марком пішли до Сью Верту і заявили: «Вікторіанський" Шерлок "не може бути частиною серії або одним з трьох епізодів. Це трохи безглузда затія, звичайно, але давайте зробимо одну додаткову серію ». Так що ніхто нам її не замовляв. Ми самі висунули таку ініціативу, пообіцявши, що спецепізод відповідатиме духу Конан Дойла.

Тепер у нас є Шерлок Холмс і доктор Ватсон своєї, «правильної» епохи, і вони унікальні. Приємно спостерігати за цією парочкою в оригінальних декораціях. Нам також дуже подобається факт, що до нас тільки один дует зробив цю історію Конан Дойля і сучасною, і вікторіанської - Безіл Ретбоун і Найджел Брюс, в 1939 році.

Якби «Шерлок» виходив не так рідко, з'явився б тоді взагалі цей спецвипуск?

Не знаю. Я здивований, що ми його зробили. Через дивного графіка нашого серіалу ми знімаємо по три серії, і кожен сезон випускаємо з великими перервами. Це не спеціально. Просто такий спосіб, який працює. Тому я відчуваю, що в даному випадку правильніше було зняти одну відокремлену, не пов'язану з основним проектом серію. Ніколи не передбачалося, що Шерлок просто повернеться в той час. У нашому випадку він вийде на арену, щоб зірвати овації, а потім знову зникне зі своїм дивним, як у рок-зірки, самовдоволенням.

Ви планували зняти саме різдвяний епізод?

Він і є в якомусь сенсі різдвяний, оскільки вийде приблизно в цей час. Я напускаю туману не тому, що я злий. Просто сам не знаю. Безумовно, дія не розгортатиметься безпосередньо в переддень Різдва, ця тема надто вже заїжджена. Але історія почнеться десь близько цього періоду. Так що, якщо хочете, у нас вийде такий своєрідний підвид різдвяної серії.

Ми продовжуємо називати її різдвяної, і в ній є відповідні атрибути, але вони не настільки важливі. Той же сюжет можна перемістити в розпал літа, і він буде так само гарний.

Яких персонажів виявилося складно вписати в ту епоху?

Цікаве питання. Ви побачите, як ми його обіграли. Напевно, всіх жінок, тому що у Конан Дойля вони прописані не дуже докладно. Місіс Хадсон у нього майже не розмовляє, а у Мері тільки один, зовсім показовий епізод, і після нього вона теж не розмовляє аж до моменту, поки не помилиться з ім'ям свого чоловіка. Жінки у Конан Дойла майже нічого і не роблять. А Моллі Хупер взагалі не існує. Проблема з чудовими розповідями цього автора в тому, що він думав, ніби недостатньо добре описує жінок, і тому приділяв їм мало уваги. А у нас є кілька видатних жіночих образів. Вам сподобається те, що ми для них придумали.

На чому ви зупинилися? Чи є вже написані нові сценарії?

Ні, але Марк почне дуже скоро. А може, вже почав ... Ми знаємо, що робимо. Ха-ха. Або нам здається, що ми знаємо. Є пара речей, які у нас вже вийшли, і вони точно стануть для глядачів великим сюрпризом ...

Почнете ви зйомки четвертого сезону в цьому році?

Думаю, ми почнемо в наступному році, орієнтовно в квітні.

Категория: Новости о сериалах | Просмотров: 317 | Добавил: sn1kers | Теги: шерлок, sherlock 4 season, шерлок 4 сезон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar